Nyheter

Satsar på verkstad – lägger ned demontering

Nyheter K.M Bildemontering avyttrar demonteringsavdelen till förmån för en fullfjädrad satsning på verkstadsdelen. – En epok går i graven, säger ägaren Kent Larsson.

K.M Bildemontering på Runemovägen på Margretelundsområdet i Värnamo har varit ett populärt tillhåll för Saab- och Opel-ägare i många år. Bild: David Alin  [1/9]

Kent Larsson fick möjlighet att ta över K.M Bildemontering den 3 februari 2002. Nu avyttras demonteringsdelen till förmån för en fullfjädrad satsningen på verkstadsdelen. – En epok går i gracen, säger han. Bild: David Alin  [2/9]

Bild på en del av alla närmare 90 000 reservdelar som söker nya hem. Bild: David Alin  [3/9]

Bild på en del av alla närmare 90 000 reservdelar som söker nya hem. Bild: David Alin  [4/9]

Bild på en del av alla närmare 90 000 reservdelar som söker nya hem. Bild: David Alin  [5/9]

Bild på en del av alla närmare 90 000 reservdelar som söker nya hem. Bild: David Alin  [6/9]

Bild på en del av alla närmare 90 000 reservdelar som söker nya hem. Bild: David Alin  [7/9]

Bild på en del av alla närmare 90 000 reservdelar som söker nya hem. Bild: David Alin  [8/9]

I ett lager står 140 motorer och 360 växellådorna. Motorerna kommer att kosta 1 000 kronor och växellådorna 500 kronor stycket. Bild: David Alin  [9/9]

K.M Bildemontering på Runemovägen på Margretelundsområdet i Värnamo har varit ett populärt tillhåll för Saab- och Opel-ägare i många år. Bilägare och entusiaster från när och fjärran har vänt sig till verksamheten för att få tag i delar. Den 3 februari 2002 fick den nuvarande ägaren Kent Larsson möjligheten att ta över verksamheten. Då handlade det om demontering och försäljning av reservdelar och tillbehör till enbart Saab- och Opel-bilar. Med tiden breddades verksamheten och 2010 begåvades verksamheten med en bilverkstad, som i dag går under AD Bildelars flagg. Under de senaste 14 åren har verksamheterna samsats, men med tiden växte en tanke fram om att avyttra demonteringen.

– Vi är tre personer på 2 800 kvadratmeters yta och vi känner att vi hinner inte med både verkstad och bildemontering. Det är helt omöjligt och vi vill specificera oss mer på verkstadsdelen i stället. Bildemonteringen i sig kräver mycket resurser och bra kunnande och det är svårt att hitta folk till den. Då har vi sagt att vi tar bort den och satsar enbart på verkstaden, berättar Kent Larsson.

Med anledning av det hela genomförs en total utförsäljning av verksamhetens lager i helgen.

– Vi har försökt att sälja demonteringsverksamheten i ett och ett halvt år. Det har varit många intressenter, men de får inte ihop logistiken så att de får hemma delarna till sig. Så nu till helgen blir det en total utförsäljning av hela vårt lager och det är skamligt billigt, säger Kent Larsson.

Hur mycket delar rör det sig om?

– I datorn ligger ungefär 64 000 marknadsförda artiklar på vårt lager, som består av 700 hyllmeter. Då har vi uppskattningsvis också 25 000 artiklar som inte är lagerförda. Med tanke på att vi har haft den mängd Saab, Oplar, Peugeoter med mera så har vi sparat på alla bra och fina artiklar och när de har tagit slut i hyllan så har vi kunnat fylla på med grejer som egentligen kan vara uttjänta men som ändå fyller sitt syfte. Därför har vi också ett stort lager med artiklar som inte är lagerförda. Så totalt är det ungefär 90 000 reservdelar som söker nytt hem. Lägg dessutom till att det på framsidan finns ungefär 200 bilar, varav majoriteten är Saabar. Det innebär att de som kommer hit i helgen kan i princip plocka ihop delar till i princip en hel bil för småsummor. Så nu hoppas vi på bra väder så att det kommer många kunder, säger Kent Larsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *