Nyheter

Satsar på gemensam sommaröppen förskola: ”Över förväntan”

Nyheter De fristående förskolorna i Värnamo kommun arrangerar för första gången sommaröppen förskola. – Det har fungerat över förväntan, säger Birgitta Petersson, tillförordnad rektor på Kompassens förskola till Värnamo.nu.

Kompassens förskola i Värnamo har gemensam sommaröppen förskola. Bild: David Alin

Sommaren är en tid för semester och ledighet för både barn och vuxna. Det innebär att det är färre barn än vanligt som har behov av barnomsorg. Därför har nu de fristående förskolorna i Värnamo (Blomsterängens förskola, Kompassens förskola, Libanongårdens förskola i Värnamo, Lyktans förskola i Kärda och Å-mini i Åminne) för första gången haft gemensamt sommaröppet. Vecka 28 höll Libanongårdens förskola i Värnamo öppet och vecka 29–31 har Kompassens förskola i Värnamo det ansvaret.

– Vi har haft personal från alla förskolorna och ungefär åtta till tio barn har cirkulerat i verksamheten. En del har varit där en dag och vissa i tre veckor så det har varit olika. Anledningen till varför det blev Kompassen var för att det fanns barn från vår skola som skulle vara där hela tiden, då var det lämpligt att vi förlade den dit, säger tillförordnade rektorn Birgitta Petersson.

För att skapa trygghet anordnades en öppet hus-kväll dit personal, föräldrar och barn fick komma för att få en inblick i Kompassens förskolas verksamhet.

– Det här är givetvis en ny grej för en del av de här barnen eftersom man inte har sina kamrater med sig, men vi upplever det som att det har fungerat över förväntan och många av barnen har haft väldigt roligt av att vara där, säger Birgitta Petersson.

Dagarna har bestått av frukost, lunch, fruktstunder samt spontana lekar och aktiviteter, både inne och ute för barnen.

– Vi har också bjudit på lunch. Vi brukar i vanliga fall beställa mat från Arken och nu har vi beställt in mat som vi har förvarat i en frysbox, som vi sedan har värmt upp och gjort i ordning på förskolan. Det har också fungerat över förväntan, säger Birgitta Petersson.

Taggar

Dela