Nyheter

Säljer ut grönområde på Karlsdal

Nyheter Uppdaterad 18.43 Värnamo kommun kommer med största sannolikhet att sälja ut grönområde på Karlsdal till ett privat företag.

Kommunen säljer nu ut grönområdet vid Karlsdal så att det ska kunna byggas bostäder där.

Vid gårdagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att det att godkänna ett markanvisningsavtal till Sweden Sports Car. Kommunstyrelsens beslut blev att föreslå kommunstyrelsen att bifalla förslaget.

Kommunstyrelsen beslutade också att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att teckna avtalet med firman och reglera andra genomförandefrågor med bolaget när detaljplanen vunnit laga kraft.
Beslutet innebär att ett grönområde på Karlsdal nu kommer att bebyggas. När ärendet var uppe i Samhällsbyggnadsnämnden togs ett beslut att föreslå kommunfullmäktige att avslå förslaget.

Då reserverade sig Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna mot beslutet.
Att kommunstyrelsen nu beslutade annorlunda var möjligt sedan Sverigedemokraterna ställt sig bakom förslaget att bebygga grönområdet på Karlsdal.  Socialdemokraterna har sagt att de kan ställa sig positiva till att i framtiden bygga förskola på området, men motsätter sig planen på att bygga bostäder på området.  (S) reserverade sig mot gårdagens beslut.

Taggar

Dela