Nyheter

Säljer bolag: ”Helt rätt ägare”

Nyheter Bufab AB säljer tillverkningsbolagen Bufab Lann AB och Hallborn Metall AB till Arbona Industri AB för 230 miljoner kronor. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande i dag.

Bufab AB säljer tillverkningsbolagen Bufab Lann AB och Hallborn Metall AB till Arbona Industri AB för 230 miljoner kronor. Arkivbild: Peter Magnusson

Lann och Hallborn är två bolag som tillverkar komponenter genom bland annat svarvning och fräsning. Avyttringen är i linje med Bufabs tidigare kommunicerade plan att utvärdera strategiska alternativ avseende de två bolagen, mot bakgrund av den uppdaterade strategi som bolaget presenterade i december 2023. Anledningen till översynen är att Bufab ser handelsverksamheten och kompletterande nischföretag som sin framtida kärnverksamhet.

Under räkenskapsåret 2023 uppgick den sammanlagda nettoomsättningen för Lann och Hallborn till cirka 5 procent av Bufab-koncernens totala nettoomsättning.

– Det är glädjande att vi snart kommit i mål med den strategiska översyn som inleddes i december 2023 och jag ser avyttringarna som ett led i att renodla Bufabs erbjudande och som ett steg mot att nå våra uppdaterade lönsamhetsmål. Arbona stod ut tidigt i processen och känns som helt rätt ägare för att ta tillvara och driva Lann och Hallborn framåt, säger Erik Lundén, Bufabs VD och koncernchef i ett uttalande.

Transaktionen förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2024.

Taggar

Dela