Nyheter

Så tänker hockeyklubbarna om det skenande elpriset: ”Klart att man blir orolig”

Nyheter Elpriserna skenar och det är även något som kan komma att drabba många ishockeyklubbar i landet. Men just nu känner man ingen omedelbar oro hos Rydaholms SK eller Värnamo GIK. – Jag förutsätter att kommunen har bundit sina elavtal över en tid här, säger Kay Zöllner som är ordförande i VGIK.

skillingaryd.nu kunde ni tidigare idag läsa om Skillingaryds IS som har fått en kraftig hyreshöjning på Movalla ishall. Ett resultat av att elpriset skjutit i höjden. Värnamo kommun har två ishallar som nyttjas av hockeyklubbarna Rydaholms SK och Värnamo GIK. Bägge hallarna drivs i kommunal regi.
– Det är klart att man blir orolig eftersom vi är en hall i ytterkanten av kommunen så kanske vi inte är prio ett på att hålla en anläggning öppen om man tänker slutet av nästa säsong, säger Daniel Jonasson som är ordförande i Rydaholm.

Har ni haft någon dialog med kommunen nu angående elpriserna?
– Nej, det har vi inte haft. Nu har det funkat bra och vi fick is två veckor tidigare i gengäld mot att vi ställde upp och gjorde lite saker i hallen.

Oro på sikt

Kay Zöllner är ordförande i Värnamo GIK och även han berättar att de inte haft någon dialog med kommunen.
– Vi har ett årsavtal med kommunen där vi hyr på två år. Det är det vi får förhålla oss till, blir det något som faller utanför den ramen så blir väl det en separat diskussion. Men jag ser det som att det är en politisk fråga.
– Jag förutsätter att kommunen har bundit sina elavtal över en tid här. Men det är inget jag vet.

Kay Zöllner säger att det finns en oro på lite längre sikt på vad elpriserna kan ha för effekt på klubben och Daniel Jonasson säger att han ändå är hoppfull om att kommunen inte kommer stänga ishallen, även om kostnaderna skulle dra iväg.
– Jag tror ändå att kommunen kommer hålla det öppet. I och med att det är barnidrott med och det är inget som man bara kan klubba ner. Speciellt inte efter den som varit med pandemi där det varit nedstängt till och från, så det är fruktansvärt viktigt att ungarna får en rörelseaktivitet på fritiden.

Lars Grahn är enhetschef på fritidsförvaltningen i Värnamo kommun. Han har varit upptagen med utbildning hela fredagen men besvarar våra frågor via mejl. Han berättar att de på förvaltningen i nuläget inte fått några indikationer på att man skulle behöva stänga ner någon ishall i förtid. Gällande situationen generellt så svarar han att de kommer ställa frågan till politikerna om några åtgärder behöver vidtas.

Taggar

Dela