Nyheter

Så skyddas barnen och elever vid elsparksolyckor

Nyheter Är olyckan framme vid en elsparkscykelolycka kan föräldrar pusta ut.

Tier Mobilitys etablering av uthyrning av elsparkcyklar i Värnamo kommun väckte känslor och gav upphov till många frågor. Pressbild: Tier Mobility

Tier Mobilitys etablering av uthyrning av elsparkcyklar i Värnamo kommun väckte känslor och gav upphov till många frågor. En av dessa lyfte Anne Karlsson (SD) under ett sammanträde med barn- och utbildningsnämnden:

Vilken försäkring gäller för barn och elever i Värnamo kommun när de använder elsparkcyklarna?

På barn- och utbildningsnämndens sista sammanträde under vårterminen fick hon svar på sin fråga. Efter att förvaltningen kollat av frågan med kommunens säkerhetssamordnare konstateras att Värnamo kommun har en olycksfallsförsäkring för kommunens barn och ungdomar. Den gäller dygnet runt, vilket innebär att barn och elever är försäkrade både under och utanför skoltid. Om något händer går försäkringen in och kan då bekosta läkarvård, läkemedel och behandling och hjälpmedel som krävs för att läka de eventuella skador som uppkommit i samband med en olycka. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Så skyddas barnen och elever vid elsparksolyckor

Det är 18-årsgräns på dessa samt körkort då de går fortare än 25 kilometer i timmen, så barn och elever skall inte åka på dessa. Det är något våra kära politiker borde veta.

För att hyra en elsparkcykel måste man vara 18 år och du behöver också känna till företagets egna regler och villkor. Elsparkcyklar är dessutom avsedda för en person och får därför bara användas av en person åt gången.
Det gick de ut med när de skulle komma till Värnamo, får nu barn och elever köra elsparkcyklarna helt plötsligt?

Kommentarsfunktionen är stängd