Nyheter

Så mycket kostade uppgraderingen

Nyheter Nu har slutnotan för uppgraderingen av ventilationssystemet i Bredaryds sporthall blivit offentlig.

Ventilationssystemet i Bredaryds sporthall har uppgraderats. Arkivbild från Bredaryd Lanna IK:s gåfotbollsträning i lokalen. Bild: David Alin

Kommunens projekt ”Bredaryd sporthall ventilationsbyte” bestod av byte av tre fläktaggregat mot ett, utbyte av passagesystem och omläggning av tak. Två av de tre fläktaggregaten var placerade på taket och det tredje i anslutning till squash-hallen. De tre fläktarna togs bort och ersattes av ett i ett nytt fläktrum inne i byggnaden. I samband med arbetet lades taket om och taksäkerheten uppgraderades. Nedskalningen av fläktsystemet menar kommunen innebär en energibesparing på närmare 80 000 kilowattimmar per år.

Efter att anbudstiden gått ut och kommunen skrivit avtal med en leverantör konstaterades att det fanns pengar kvar i projektpotten. Det resulterade i att projektet utökades till att även innefatta utbyte av passagesystem samt byte av byte av belysning i resterade utrymmen, då belysningen i hallen var utbytt sedan tidigare. I april 2024 var projektet klart.

Värnamo kommun hade budgeterat 2,5 miljoner kronor till projektet. När slutredovisningen presenterades för teknik- och fritidsnämndens ledamöter visade sig slutnotan hamna på 2 523 957 kronor. Anledningen till underskottet på 23 957 kronor var tillkommande extraarbeten och oförutsedda kostnader.

Teknik- och fritidsnämnden godkände slutredovisningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *