Nyheter

Så mycket kostade skolköket

Nyheter Kommunfullmäktige godkände slutredovisningen för ombyggnationen av skolköket på Mossleskolan.

Projektet omfattade rivning ner till stommen i befintligt storkök samt uppbyggnad av ett nytt storkök med en större yta samt tillbyggnad. Projektet startade 2019 och avslutades under 2022.

”Slutresultatet av till- och ombyggnaden blev bra och serviceförvaltningen är nöjd med utformningen av det nya storköket. Projektet försenades med cirka tre månader på grund av en försenad beställning och pandemin. Den försenade beställningen orsakades av att anbudet var högre än projektbudgeten och att en justering i anvisning av medel gjordes”, skriver tjänstepersonerna.

Kommunen hade budgeterat 16,9 miljoner kronor för ombyggnationen. När projektet summeras uppgår totalkostnaden till 17 807 423 kronor, vilket innebär ett underskott med 907 423 kronor.

”Budgeten som var avsatt för projektet räckte till anbudet och redan upparbetade kostnader, men inte för några eventuella tillkommande arbeten”, skriver tjänstepersonerna.

Omfattningen av tillkommande arbeten blev kostnadsmässigt 1 393 190 kronor, vilket motsvarar 10,7 procent av entreprenadsumman. Exempel på mer kostnadsdrivande tillkommande arbeten är att ventilationen var tvungen att placeras på yttertak i stället för invändigt, på grund av att byggnaden var tillbyggd i flera omgångar tidigare, med olika innertakhöjder som följd. Som en konsekvens av lokalernas olika takhöjd fick flera ytterligare tillkommande arbeten göras, till en kostnad av cirka 400 000 kronor.

Kommunfullmäktige godkände slutredovisningen och beslutade att reglera underskottet mot 2024 års bokslut.

Taggar

Dela