Nyheter

Så här ska kommunens del av skolmiljarden användas

Nyheter Lärarassistenter, lovskola och garanterad utbildningstid för gymnasieelever. Så ska kommunens andel av skolmiljarden användas.

Som vi tidigare har berättat får Värnamo kommun ett miljontillskott, när den första delen av den så kallade skolmiljarden betalas ut. En satsning som syftar till att öka förutsättningen för alla barn och elever att få den utbildning de har rätt till, trots pandemin.

Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde diskuterades kommunens del av skolmiljarden. Kommunen tilldelas drygt 3,4 miljoner kronor och har nu bestämt vad pengarna ska användas till.

– 1,7 miljoner går till en fortsatt satsning på lärarassistenter. Vi kommer också satsa mer på lovskola, eftersom vi ser ett kunskapstapp genom pandemin. Sedan är det även viktigt att säkra upp att gymnasieeleverna får sin garanterade utbildningstid. Precis i början av pandemin var distansundervisning ett bra alternativ, men nu ser vi att många elever är trötta på att sitta hemma. Det är viktigt att de får komma till skolan, umgås med sina klasskompisar och träffa lärare, säger Maria Johansson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Taggar

Dela