Nyheter

(S) vill se utredning om parkeringshus i Värnamo

Nyheter Parkeringssituationen i Värnamo bekymrar kommunens Socialdemokrater.

Ett parkeringshus bör ligga vid Gummifabriken, anser Socialdemokraterna i Värnamo.

I en skrivelse till kommunen ställer sig  partiets företrädare frågande varför ett beslutsunderlag till ett nytt parkeringshus dröjer.

I sin skrivelse redogör partiet för var de anser att ett nytt parkeringshus ska placeras.
– För oss är intill Gummifabriken en lämplig plats eftersom den då också kan användas för tågresenärer, heter det i skrivelsen.

Motiveringen till att bygga ett parkeringshus är bland annat att kommunen satsar mer på miljövänlig kollektivtrafik, cykel- och gångvägar. I kommunens framtidsversion så kommer fler och fler att pendla till arbete i Värnamo.

Samtidigt ger den planerade höghastighetsbanan möjlighet för kommuninvånarna att pendla till jobb på andra orter.
Fler bostäder ska bidra till att förtäta centrum. Detta kommer delvis att ske på bekostnad av befintliga parkeringsplatser.

– Ett parkeringshus skall vara enkelt att nå/lämna. Arkitekturen är viktig för stadsbilden, miljön, säkerhet och trygghet, fortsätter partiet i sin skrivelse.

Partiet efterlyser nu en plan för var, när och hur det nya parkeringshuset ska byggas.
– Ett uppdrag finns om parkeringssituationen i Värnamo stad  och parkeringshus diskuteras. Till denna utredning översänder vi några av våra tankar angående möjligheten och lämpligheten av Parkeringshus, heter det vidare i skrivelsen. .

Dela