Nyheter

(S) nominerar till 2:e vice ordförande

Nyheter Effekterna efter Anne Karlssons (SD) avgång fortsätter.

(S) nominerar nominerar Ardita Berisha Cani till platsen som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige.

I går berättade Värnamo.Nu att (SD) nominerat Sylvia Friberg till att ta över posten som andre vice ordförande i kommunfullmäktiges presidium. I dag berättar Socialdemokraterna att de också nominerat en av sina medlemmar till samma post.  – Vi har nominerat Ardita Berisha Cani till den posten, berättar Azra Muranovic, socialdemokraternas kommunalråd i Värnamo. Platsen som andre vice ordförande tillföll Sverigedemokraterna efter att partiet röstat in Pär AJ Persson (S) som ordförande i kommunfullmäktige. När han, redan efter någon vecka fick silkessnöret av sina partikamrater fick SD posten som andre vice ordförande.

Om ytterligare partier nominerar någon till den här posten är oklart. – Det är inget jag känner till nu, berättar Moranovic.

Hon satt under förmiddagen i kommunstyrelsesammanträde. En av frågorna som kom upp var  Tekniska förvaltningen och deras affär med golfklubben.

– Vi har fått bra information om vad som hänt. Men vi är naturligtvis inte helt nöjda förrän allt är utrett ordentligt, fortsätter Muranovic. Hon tycker att informationen som lämnats har varit bra och transparent.

– Men kommunen är en offentlig verksamhet och ska tåla offentlig granskning, slutar Azra Muranovic.

Taggar

Dela