Nyheter

S motionerar om simhallen

Värnamo.nu

Nyheter Socialdemokraterna motionerar om att det görs en grundläggare utvärdering av sim- och sporthallen i Värnamo.

Här följer motionen:

Simhallen fortsätter tappa besökare, underskottet växer och anläggningen har fått dåligt rykte. Bättre utrustning, städning, bemötande, trivsel är exempel på sådant som efterfrågas. Rätt eller fel måste hela verksamheten ses över och förbättras.

Att ha en välbesökt sim- och sporthall tillhör friskvården och folkhälsan i vår kommun. Här kan barnfamiljer mötas och roa sig, människor lära sig vattenvana och att simma.

Hallen är en viktig mötesplats för idrottsföreningar, aktiva motionärer och tillfälliga besökare. Kan också bli ett av kommunens besöksmål om man får upp ett positivt rykte och har efterfrågade öppettider.

En genomgripande renovering och upprustning blev klar för fem år sedan, över 46 miljoner kronor. Anpassning för funktionshindrade, effektivare lokalanvändning, bättre rening av vattnet var de huvudsakliga åtgärderna.

Den upprustningen borde ha lyft anläggningen men tydligen inte tillräckligt för att upplevas som fräsch och inbjudande. Det fanns också planer på en ännu större ombyggnad och utökning, löften sades ha getts föreningslivet men detta rann ut i sanden.

I mars 2015 lämnade vi Socialdemokrater en skrivelse till tekniska utskottet med krav på analys och utredning. Men det enda som återkopplats är höjda avgifter. Det behövs en analys och åtgärd för verksamhetsförbättring.

Att en genomgripande utvärdering genomförs av sim- och sporthallen i Värnamo.
Att en utvärdering, baserad på analys och medborgarenkäter, presenterar åtgärder för verksamhetsförbättring för både bad och styrketräning i Simhallen.
Att prislistan utökas så att besökare också kan välja enbart styrketräning.

Värnamo den 25 januari 2016
Socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen
Genom Ardita Berisha Cani, Charlotta Dahlbäck, David Huynh

Taggar

Dela