Nyheter

(S) motion om om kommunens vikarier

Nyheter Socialdemokraterna i Värnamo kräver i en motion till Kommunfullmäktige att det ska bli vad de kallar, ordning och reda när det gäller vikariesituationen hos Värnamo kommun.

I sin motion skriver partiet bland annat att Servicenämnden ska få i uppgift att presentera för Kommunstyrelsen hur kompletterande utbildning för vikarier ska kunna genomföras.

Vidare kräver partiet i en att-sats att det sker en ökning av tillsvidareanställningar av vikarier inom bemanningsenheten.

Partiet hänvisa också till en skrivelse  som skrevs i maj förra året där partiet presenterade flera förslag över hur verksamheten med vikarier ska fungera bättre.

Motionen som partiet lämnat in nu är en uppföljning av den skrivelsen.

Partiet skriver i sin motion: ” Ha ett system, ett regelverk, i enheten/poolen skall finnas heltidsanställda, deltidare som önskar fyllnadstid samt ett mindre antal personer som endast vill och kan jobba timmar.

Enheten/poolen ska innehålla en mängd olika kompetenser för att kunna möta behovet. ”i första hand arbetsplats” ska kunna anges för kontinuitetens skull.

Täcka alla vikariat som behövs. Den verksamhetsenhet som behöver vikarien skall kunna ta en kontakt och därefter få besked.  Både långa och korta.

Ovanstående är några exempel på krav vi anser bemanningsenheten skall ansvara för.    Vår analys är att Bemanningscentralen behöver inventera utbildningsnivån på dem som står till förfogande som vikarier.

Ta fram en utbildningsplan till dem som behöver vidareutbilda sig för att uppnå den nivå som verksamheten kräver. Ta fram tillsvidaretjänster som ”vikarie” för att enklare kunna garanter”.

Socialdemokraterna i Värnamo kräver att fler vikarier får fast anstä

Taggar

Dela