Nyheter

(S) insändare om förskolan i Rydaholm

Nyheter Socialdemokraterna tycker att en ny förskola ska bygga i Rydaholm. Detta i anslutning till skolan. Därför har de skickat in en insändare som publiceras här:

Kommunalrådet Ulla Gradeen (S) som tillsammans med Britt-Marie Sellén Nilsson skrivit en insändare im ny förskola i Rydaholm.

Hög tid att satsa på de små barnen i Rydaholm. Bygg en helt ny förskola intill skolan. Då ges möjlighet till smart samarbete mellan skola och förskola samt en flexibilitet genom årens variation i åldersgrupperna. Ingen av Rydaholms förskolor idag är byggd som en förskola från början. Så nu är det verkligen dags för en funktionell förskola även i Rydaholm.

Behovet av bra förskoleplatser till alla som söker har diskuterats under lång tid. Vi har varit överens mellan partierna att i Värnamo kommun behöver minst en ny förskola byggas varje år de kommande fem åren. Men blir det så? Nej inte riktigt säkert! En svårighet är att beslut om plats saknas eller att det inte finns en detaljplan över området som funkar. Eller så saknas beslut om pengar.

Den nedskurna investeringsbudgeten för kommande fem år som majoritetspartierna c+m+kd+l med stöd av mp+sd står bakom innebär bl.a. att Bredaryds nya förskola flyttas fram till 2021/2022 och Värnamo östra flyttas fram till 2020/2021. Vi är inte helt överens om ändringarna i budgeten.
Pengar finns i alla fall för ny i Rydaholm att byggas under 2018/2019. Det finns plats för fyra nya avdelningar och en riktigt bra utemiljö för barnen. Vi förutsätter att detta också ska genomföras och inte förhalas. De två paviljonger som förbereds nu kan finnas kvar ett tag till om behovet fortsätter.

En ny förskola i Rydaholm förbättrar arbetsmiljön för personalen och miljön för barnen. Förskolan är viktig för barnens utveckling.
Socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen genom
Ulla Gradeen och Britt-Marie Sellén Nilsson

 

Britt-Marie Sellén Nilsson, medförfattare till insändaren.

Taggar

Dela