Nyheter

Rotaryklubbarna i Värnamo går samman

Nyheter Vikande medlemsantal får Värnamos Rotaryklubbar att gå från två till en.

Värnamo Rotaryklubb samt Värnamo Apladalen kommer gå samman till en gemensam klubb, det meddelades under måndagen.  [1/4]

Spända mötesdeltagare väntar på årsmötets början.   [2/4]

Årsmötet inleds.  [3/4]

Barbara Hosak pratar.  [4/4]

De båda Rotaryklubbarna i Värnamo beslöt genom ett extra årsmöte under måndagskvällen den 2 maj att slå ihop klubbarna. De båda presidenterna i klubbarna Barbara Hosak och tillträdande president Caroline Fagerström klubbade igenom sammanslagningen. Värnamo Rotaryklubb bildades 1945 på stadshotellet i Värnamo och den yngre klubben Värnamo Apladalen bildades först 1973. Enligt tradition behåller man den äldsta klubbens namn vid sammanslagningen som blir Värnamo Rotaryklubb. Klubben håller lunchmöten varje måndag på Madame.

Med osjälviskt tjänande som ledstjärna arbetar Rotary för att åstadkomma bestående, långsiktigt hållbara förbättringar inom sju fokusområden: främja fred, bekämpa sjukdomar, tillhandahålla rent vatten, avlopp, mödra- och barnavård, utbildning, lokal ekonomisk utveckling och miljöfrågor.

Sammanslagningen av klubbarna beror på ett vikande medlemsantal och en åldersstruktur som inte längre är gynnsam för två klubbar. Den nya sammanslagningen har dock lockat ett flertal yngre Rotarianer och klubben ser nu framtiden som ljus.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo Rotaryklubb

Taggar

Dela