Nyheter

Rotary anordnar välgörenhetskonsert

Nyheter Sedan mitten av 1980-talet har en årlig välgörenhetskonsert anordnats där allt överskott förmedlats till olika insatser internationell och lokalt. Under de senaste åren har överskottet gått till bland annat Barnens Oas, Hjärta för barn och Kvinnojouren… 

Rotarys egna kulturstipendiat Mikael Sörensen uppträder under välgörenhetskonserten. Foto från Gummifabriken

Rotary är en världsvid organisation med 1,4 miljoner medlemmar i 200 länder som startade för cirka 120 år sedan. Syftet med organisationen är dubbel, dels som ett yrkesnätverk och dels som en välgörenhetsorganisation för att utrota sjukdomar, möjliggöra för vatten och sanitet, mödra- och barnavård, utbildning, ekonomiska utveckling samt verka för fred. 

Värnamo Rotaryklubb är en av landets större klubbar med cirka 110 medlemmar och verksamheten genomsyras av det dubbla uppdraget att vara ett yrkesnätverk och en välgörenhetsorganisation där ekonomiska medel avsätts för internationella insatser och stöd till lokala projekt. 

Värnamo Rotaryklubb berättar:
– Årets välgörenhetskonsert anordnas i Gummifabriken till helgen med medverkan av Wernamo Storband med sångsolisterna Jenny Marie Dani och Klas Theorell samt Rotarys egna kulturstipendiat sedan år 1995, trumpetaren Mikael Sörensen. 

– I samband med konserten kommer även 2023 års kulturstipendiat Hugo Lundqvist att uppmärksammas. Konsertens omkostnader möjliggörs genom ett stort antal sponsorer, vilket gör att biljettintäkterna kan disponeras för insatser till lokala projekt. Vi ser fram emot en helkväll med ”Trumpet och song all night long”, avrundar presidenten i Värnamo Rotaryklubb Birgitta Petersson. 

Källa: Pressmeddelande från Värnamo Rotaryklubb. 

Taggar

Dela