Nyheter

Rösta på Årets Värnamobo

Nyheter Nu går det att rösta på Årets Värnamobo 2020.

Alin Popescu  [1/6]

Bengt Jonsson  [2/6]

Inge Bergström  [3/6]

Isabelle Carlström  [4/6]

Marie Nilsson  [5/6]

Vanessa Paukovic  [6/6]

Man kan rösta i formuläret nedan och vi har öppet omröstningen ett tag framöver.

Från början hade vi ett 20-tal nominerade. En förberedande jury röstade och de sex främsta fick klart fler röster än sjuan och efterföljande.

Alin Popescu

Alin med familj är ganska nyinflyttade i Värnamo och med ett fotokunnande i världsklass har Alin på en rad olika sätt förevigat stan. Som exempel kan nämnas alla hans bilder i Värnamo.nu, på Facebook-sidan Du vet att du är från Värnamo, hos Värnamo Fotoklubb och i samarbete med kommunen har han förevigat 100 personer i Värnamo.

Bengt Jonsson

Bengt har i flera årtionden varit den kanske mest kända rösten i stan. Han har varit speaker vid karnevalsdagar, fotbollsmatcher, ishockey, Luciakröningar och mycket mer. Därtill har han föreningsengagemang som i Lions. Han driver också sedan lång tid tillbaka Be Pe Foto och har kunnat anpassa verksamheten i samband med digitalkameror som förändrat marknaden.

Inge Bergström

Inge har i framför allt Historiska Sällskapet Gamla Wernamo satt staden på kartan och detta under flera decennier. Har har varit huvudskribent i flera historiska skrifter och under 2020 medverkade han med över 50 väl genomarbetade artiklar i vår tidning, i samband med stadens 100-årsjubileum.

Isabelle Carlström

När tävlingsinstinkten föll på plats, fann Isabelle charmen i tyngdlyftning. Inom loppet av åtta månader gick 26-åringen från sitt första lyft till att börja tävla aktivt. Numera är hon även kassör i Värnamo Atletklubbs styrelse. Drivet är i fokus hos tjejen, som strävar efter det optimala lyftet.

Marie Nilsson

När människor äldre än 70 år uppmanades stanna hemma, bestämde sig diakonerna i Värnamo pastorat för att skapa tjänsten ”matleverans”. Tjänsten syftar till att hjälpa de äldre med att handla mat och hämta mediciner. Arbetsledande diakonen Marie Nilsson gick i bräschen för satsningen. Glädje, engagemang och optimism speglar Maries vardag.

Vanessa Paukovic

Explosivitet är Vanessas specialitet när hon äntrar volleybollplanen. Förra säsongen var hon en av Värnamo volleys tongivande spelare och slutade på tionde plats i poängligan. Vanessa bidrar med vinnarskalle och rutin till ett av Elitseriens yngsta lag.

 

 

 

Taggar