Nyheter

Rösta på Årets Värnamobo 2019! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Nyheter Vi har inlett omröstningen av Årets Värnamobo 2019 och namnen presenteras under en tid en bit ned här på förstasidan. Rösta gärna på startsidan. Tävlingen är avslutad - resultatet kommer senare.

Det är alltså inte här man ska rösta utan en bit ned på startsidan,

1. Anders Ahlenius  [1/7]

2. Branko Shero  [2/7]

3. Eddie Ramirez Eriksson  [3/7]

4. Jessica Sandberg  [4/7]

5. Karin Malmsten  [5/7]

6. Kennert "Kenna" Karlsson  [6/7]

7. Tomas Heiel  [7/7]

1. Anders Ahlenius, startade efter sitt arbete som pastor i Arken ett eget företag, Five Continents, som erbjuder ledar- och grupputveckling samt personalevent för chefer, ledare och personalgrupper. En viktig del av företaget är en ledaskapsakademi för utsatta ungdomar i Sverige och andra länder.

Sommaren 2019 sprang, cyklade och paddlade Anders Ahlenius och Marcus Johansson från Värnamo ända till Stockholm och insamlingen de gjorde resulterade i en resa till Etiopien för att hjälpa ungdomar till en bra utbildning. Det är bara en del i hans sociala engagemang.   

2. Branko Shero. 56-årige Branko har på senare år blivit en minst sagt framträdande ledare i Värnamo Tennisklubb. Han är ordförande för en förening som utvecklas stort, inte minst tack vare satsningen vid Ljusseveka.

2019 fick föreningen årets ledarpris av Värnamo kommun med motiveringen:  För att ni ända sedan starten av idrottsskolan har deltagit och varje år fått högsta omdömen från föräldrar om er insats.

3. Eddie Ramirez Eriksson är med sina tolv år den yngste framgångsrike föraren i svenska Racing. Eddie har jagat sina egna sponsorer från han var åttaår och har lyckas att behålla dom. Hans Facebooksida har över 3700 följare och många över hela världen hejar på honom.

Eddie vann svenska mästerskap Stec endurance racing i 2-timmars 2019 och har tränat med många olika förare.

Eddie är ung, driven och mycket entusiastisk som kämpar för sina drömmar.

4. Jessica Sandberg. Med avancemang till elitserien så sattes Värnamo på kartan. Den bidragande faktorn är Jessica Sandberg. Alla som valde just Värnamo som klubb ville spela och lära sig av henne. Namnet Jessica Sandberg kanske inte är så stort i Värnamo men i Volleyboll-Sverige blir hon erkänd på många sätt, bland annat genom uppdraget som assisterande coach för seniorlandslaget. Något annat hon utmärks för är att hon är den enda kvinnliga coachen i svensk elitvolleyboll.

Samtidigt som hon var med och utvecklade klubbens verksamhet gjorde hon det också till sin uppgift att välkomna ensamkommande flyktingbarn. Ungdomarna fick en plats i klubben som försåg dem med skor och knäskydd och Jessica med familj såg till att de fann en trygg miljö.

5. Karin Malmsten. Karin, 64, har nyligen blivit pensionär men hon fortsätter att engagera. Hon var i 41 år år radioreporter och en del av dessa minnen delar hon med sig vid föredrag hos framför allt föreningar i omlandet.

Karin är också en av de drivande i länets första reko-ring, den i Värnamo

6. Kennert ”Kenna” Carlsson, fältsekreterare i Värnamo kommun. Kenna är ett känt ansikte för många och har under stor del av sitt yrkesverksamma liv jobbat för ungdomarna i Värnamos trygghet, både under helger och nätter, men också under dagtid och med förebyggande insatser.

Han ställer alltid upp för ungdomar som har det tufft, backar upp kollegor som är nya på jobbet och är dessutom en trygg person att ha i sin närhet när det gäller saker som händer i kommunen eller på skolor och fritidsgårdar.

7. Tomas Heiel. Äldre ishockeyfantaster tänker nog mest på Tomas Heiel som målvakt med de senaste årtionden har det varit hans ledaregenskaper som uppmärksammats. Han gjorde debut som 17-åring 1967 och gjorde tolv säsonger i A-laget hos Värnamo GIK.  Så småningom blev han ledare och även om ha niten är anställd finns han närmast dagligen i kansliet i ishallen. Han är kassör och lägger ned många timmar i veckan, inte minst i samband med den årliga så kallade enkronasmatchen då han ringer runt till mängder med företag för att få dem att betala en krona per åskådare vid denna match. Det blir många bäckar små och för klubben ger denna match minst 400 000 kronor.

Efter sin pensionering har det bara blivit mer och mer engagemang och snart fyller denne stora ledare 70 år,

Taggar