Nyheter

Rolf i Blickfånget

Nyheter Rolf Petersson är konstnären från Bredaryd som nu hamnar i Blickfånget. Nästan lagom till sin 73-årsdag är det dags för en utställning nästan på hemmaplan – åtminstone i Värnamo

Rolf är nästan född konstnär. Så länge han kan minnas har tecknat och hållit på med annat inom konstens värld. Han hade en mamma som något av läromästare. Hon tyckte om att måla så det var naturligt att Rolf fick samma intresse.

Rolf jobbade i många år som lärare och givetvis var bild ett av de ämnen han undervisade i. 59 år gammal drog han sig tillbaka från lärarbanan och det blev ett liv med konsten på heltid.

Han har haft en rad utställningar och nu är turen kommen till Värnamo där titeln blir Transparenser. Det handlar här om att via lager på lager-teknik. Det finns något där bakom och det fångar han på ett fint sätt. Det är som en ny dimension, lite som is frusit till och sedan ytterligare några lager. Just is är något som fascinerar honom.

– Det man först ser kan ändras när man tittar mer noggrant och ge en helt ny dimension. Konstnären har lekt med det underliggande, med transparenser i olika former, noterar Cecilia Gustavsson som är kulturpedagog vid kommunens kulturförvaltning.

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

Rolf Petersson. konstnär  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

Bredarydskonstnären ställer ut i Värnamo  [10/13]

Cecilia Gustavsson jobbar vid kulturförvaltningen med dess Blickfånget  [11/13]

Hängning på gång...  [12/13]

Snart är det klart.  [13/13]

Taggar

Dela