Nyheter

Rivstart med årsmöte i SPF

Nyheter Förra måndagen kom 80 personer till SPF Bor-Rydaholms årsmöte i Rydaholms sockenstuga.

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Efter två månaders aktivitetstorka i föreningen kom det rekordmånga av de cirka 140 medlemmarna.

Elin Ahlkvist hälsade alla välkomna, särskilt de nytillkomna som inte är så få. Efter ett par sånger till dragspelstoner tog mångsysslaren Leif Nygren fram ordförandeklubban och klubbade igenom de 38 punkterna i rask takt.

Ledamöter som var i tur att avgå omvaldes och styrelsen består nu av Leif Nygren ordf. Bengt Einarsson v. ordf. Kerstin Keijser sekr. Tore Johansson kassör, Peter Weihed, Karl- Magnus Svensson och Arvid Andreasson.

I övriga val blev det omval i de allra flesta ärende. Även om föreningen drabbats hårt av prishöjningarna på livsmedel, så har fikat ökat från 40 till 50 kronor.

Lite info om ett industribesök Garantell i Värnamo under kommande helg. Ett par studiecirklar är igång och fler blir det snart start på.

Så fikade vi innan Glädjespridarna Birgitta och Börje Dahl Hössjö intog scenen och underhöll oss med sång o musik av kända och nyare visor av bl.a. Olle Adolfsson. Vi fick njuta av dessa stillsamma toner en bra stund innan dagens extra överraskning tog vid. Det var Edgar Weibull från Malaberg-Växjö som håller på att arbeta med varghistorier från dessa bygder. Han vill ha in många sådana och fick en med sig av Lars-Erik Gof om en dam från Hjälmseryds socken som blev dödad av en varg efter ett julottebesök när det var vanligt med vargar i vårt land. Det finns kanske anledning med vargfritt Sverige?

Nu måste jag hejda mej i skrivandet annars blir ev.papperstidningen för tjock! Samlingen avslutades med vinstdragning på årorna och blomutdelning till externa medverkande. Många funderade nog på hur man kan ha så trevligt på ett årsmöte.

Text och bild: Arvid Andreasson, SPF

Taggar

Dela