Nyheter

Riksdagsbesök på Annebergs gård

Nyheter Centerpartiet i Värnamo hade i dag besök från Riksdagen. Den var riksdagsledamoten Sofia Nilsson, som sitter i riksdagens socialutskott som under några hektiska timmar besökte Värnamo kommun.

Besök på Annebergs gård, från vänster Sofia Nilsson, Maria Johansson, föreståndaren Eva Andersson samt Hans-Göran Johansson.  [1/7]

Besökarna fick en rundvandring på gården.  [2/7]

Maria Johansson och Hans-Göran Johansson från (C) i Värnamo.  [3/7]

Till vänster riksdagsledamoten Sofia Nilsson som frågade ut Eva Andersson om LSS-verksamheten på Annebergs gård i Hånger.  [4/7]

Djuren är uppskattade bland både brukare och besökare.  [5/7]

En liten snygging.  [6/7]

Och en valp.  [7/7]

Nilsson, som kommer från Östra Göinge i Skåne fick under några intensiva timmar se Värnamo kommun. Besöket inleddes med att partikamraterna från Värnamo, Hans-Göra Johansson och Maria Johansson guidade henne ut till Annebergs Gård i Hånger för att studera gårdens dagliga verksamhet.

Där fick de bland annat träffa föreståndaren på gården, Eva Andersson som berättade om den LSS-verksamhet som bedrivs där.
– Gården är uppdelad i tre olika avdelningar, totalt är det 19 brukare som är hos oss och vi har en personalstyrka på nio personer, berättade Eva Andersson bland annat. Hon berättade också att gården nu fått tillstånd att ta emot ytterligare sex brukare, sammanlagt 25 brukare kommer då att finnas på Annebergs gård.

Besöket på LSS-hemmet inleddes i Drakeryd, ett hus som köptes in i våras och som nu ingår i LSS-verksamheten. Huset ligger bara 800 meter från Annebergs gård och både personal och brukare promenerar mellan gårdarna, exempelvis när de ska arbeta på gården.
– Här i Drakeryd har vi fem brukare som alla har olika grader av autistiskt syndrom, förklarade Eva Andersson.
Sedan visades Sofia Nilsson runt på anläggningen. Hon fick tillfälle att träffa både brukare, personal och några av djuren som finns på gården.
Innan besöket i Hånger avrundades bjöds det på fika och Sofia Nilsson kunde ställa en del frågor om verksamheten.

Efter det väntade ett besök i källaren på sporthallen. Där bedriver nämligen Värnamo Hälsocenter sin verksamhet.
Johan Arvidsson, fritidschef på kommunen berättade om den succé som projektet FAR blivit.
FAR i det här sammanhanget betyder fysisk aktivitet på recept. Projektet i Värnamo betraktas av många som en stor framgång och andra kommuner har sneglat på hur Värnamo kommun och Hälsocenter har genomdrivit projektet.

Efter detta så bar det i väg till Forsgården i Forsheda. Där väntade hela centerledningen i kommunen, i kväll kommer Centern i Värnamo kommun att hålla sitt årsmöte där.
Mer om detta årsmöte återkommer Värnamo.Nu med vid ett senare tillfälle.

Taggar

Dela