Nyheter

Rickemark (S): Kommunen måste ta ansvar för de anställdas mående

Nyheter I vår artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Lissandra Rickemark (S).

Lissandra Rickemark (S). Bild: Pressbild

Globalt

Peru har skapat en lag som klassificerar transpersoner som psykiskt sjuka. Hur ser du på en sådan lag?

– Det är djupt beklagligt och en sorg när ett land förminskar människor genom antingen lagar eller normer. Det visar på hur viktigt det är att vi får fortsätta värna vår demokrati och öppenhet, och driva politik för ett samhälle där alla bemöts med respekt och lika värde. Oroande lagar uppkommer även i Europas länder där politiska beslut får bidra till diskriminering. Det är av ytterst vikt att vi alla använder vår röst och röstar både i EU och i svenska valet på ett parti som kämpar mot diskriminering och för allas lika värde och bemötande.

 

Europa

Klimatförändringar hotar européernas hälsa, visar en ny rapport. Hur ser du på det? 

– Det har vi vetat länge. Återigen – folket behöver ge sitt förtroende till de folkvalda som faktiskt vill ta ansvar för framtiden och som kanske också kommer våga lägga fram obekväma förslag. Vi måste alla hjälpas åt och bidra till minskad klimatförstörelse och från politiskt håll bör man särskilt se över byggbranschens resursanvändning, producenters, butiker och restaurangers ansvar för matsvinn (som ju skapar mycket påverkan för miljön med sin framställning och eventuella transporter).

 

Nationellt

Bankerna har föreslagit en rad åtgärder för att öka medborgarnas skydd mot bedrägerier. Hur ser du på åtgärdspaketet?

– Det är bra att bankerna och polisen samarbetar för att förhindra möjligheten för organiserad brottslighet och förhoppningsvis kunna stänga användningen av vissa tjänster som används. Och mer information om bedrägerier till allmänheten kan vi väl aldrig få för mycket av tänker jag?

 

Kommunen

Det råder anställningsstopp inom omsorgen. Hur ser du på anställningsstopp inom kommunal verksamhet? 

– Det är viktigt att man ser till att verksamheten fungerar väl, att de anställda har de kollegor de behöver och pressas extra av ekonomiska sparanden. Ett anställningsstopp känns sällan bidragande till detta och till syvende och sist behöver kommunen ta ansvar för sina anställdas mående och omsorgstagarnas välbefinnande i ett välfärdssamhälle.

Taggar

Dela


1 reaktion på Rickemark (S): Kommunen måste ta ansvar för de anställdas mående

Kommunen behöver ta ansvar för sina anställda och omsorgstagare först och främst. Inte till syvende och sist.

Kommentarsfunktionen är stängd