Nyheter

Revolutionerar husvagnslivet

Revolutionerar husvagnslivet

Nyheter – Under snart ett års tid har det stått husvagnar från och till – mest till – utanför vårt kontor på Fredsgatan 25 i Värnamo, berättar Johan Winter på Netmine AB.

– Brevbäraren har varit arg då postlådan ibland varit blockerad men de flesta andra har istället varit nyfikna och undrat varför det sett ut som en minicamping.

Det var under tidig vår 2014 som man på Netmine inledde ett samarbete med Europas största husvagnstillverkare och fick sätta tänderna i en riktigt utmanande uppgift:

– Vi skulle göra det möjligt för husvagnsägare att använda sin mobiltelefon för att kontrollera sin husvagn – som en fjärrkontroll till semesterhemmet.

Det är tillsammans med Hobby Caravan Sverige som Netmine har utvecklat tre delar vilka tillsammans enligt dem kommer revolutionera campinglivet för husvagnsägare.

– Vårt samarbete har resulterat i en app, ett styrsystem och ett mediasystem. Samtliga avdelningar på Netmine – utveckling, teknik, molntjänster och marknad – har arbetat med projektet från start till mål vilket gör Hobby-projektet till en helhetsleverans från oss.

Efter ett antal månaders hårt men roligt arbete ska nu produkterna för första gången presenteras i sin helhet. Därför flyttar husvagnarna från parkeringen och rakt in i A-hallen på Elmia. Det är nämligen på mässan Elmia Husvagn Husbil, som pågår 10–13 september, som projektet lanseras.

– Det är detta som är framtiden, inom ett par år kommer allt ständigt vara uppkopplat. IoT, Internet of things, är på ordentlig frammarsch och vi kan antingen välja att haka på nu eller försöka springa ikapp senare. Vi gillar utmaningar och vi ska vara i absolut framkant när det kommer till tekniska lösningar och innovativa system/appar så för oss var det bara att köra på, säger Johan Winter.

Johan Winter presenterar nyheten.

Taggar

Dela