Nyheter

Reviderar förslag om parkeringsavgifter

Nyheter Gratisparkering första timmen och sänkta bötesbelopp för felparkering. Det föreslår teknik- och fritidsnämnden i sitt reviderade förslag till parkeringsavgifter i Värnamo stad.

På eftermiddagen brukar gratisparkeringen vid Sten Stures fyllas av folk. Inom en snar framtid kommer det att kosta att stå här – dag som natt. Arkivbild: David Alin  [1/2]

Bild över de framtida parkeringszonerna i Värnamo stad. Bild: Värnamo kommun  [2/2]

För några veckor sedan berättade vi om förslaget för nya parkeringsavgifter och höjda bötesbelopp för felparkeringar. Det reviderade förslaget väckte stor uppmärksamhet.

– Vi hade vårt förslag färdigt från början och efter lite förslag från kommunstyrelsen så reviderade vi det lite. Vi tog det i ett enigt beslut, men jag tycker att det blev lite strängare än vad vi föreslog. I vårt resonemang så var tanken att vi inför det här lite försiktigt och justerar över hand i stället. Det var därför vi inte tog så skarpa förslag med en gång, sa nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) efter det förra sammanträdet.

På teknik- och fritidsnämndens senaste möte lyfte Gottlieb Granberg (M) ärendet på nytt. Nämnden beslutade att återkalla det tidigare beslutet och göra justeringar i förslaget till ny taxa. Justeringarna består i att lägga till att det ska vara gratis att parkera första timmen inom zon 1 (de mest centrala delarna av Värnamo) samt sänkta belopp för felparkering. 

– Vi köpte tanken med att ha 24-timmarsparkeringar med maxtaxa. Det tyckte vi var rimligt, för vi var på gränsen att göra det själva från början men så tyckte vi att vi skulle göra det stegvis. Så då tänkte vi att ”tänker kommunstyrelsen på samma sätt så för vi in det direkt”, säger Gottlieb Granberg (M).

LÄS MER:  Förslaget: Parkering ska kosta – dygnet runt
LÄS MER:  Förändrat parkeringssystem på gång i Värnamo stad
Taggar

Dela


10 reaktioner på Reviderar förslag om parkeringsavgifter

I två kända bolag går apparkeringsavgifter till ett schweiziskt bolag och ett japanskt. I det ena sitter en före detta svensk minister som styrelseordförande. Det är inte okej mot kommuninvånarna. Ägna er dyrbara tid till att utveckla och inte vara bakåtsträvande.

Avskaffa nämnderna för ökad insyn.
Det skulle öka demokratin och minska S inflytande. Det gick förr då diskussionerna fördes i enskilda partigrupper inför beslut. Sedan kom detta odemokratiska insynshämmande som ger mindre pluralism.

Vad är det för fel på en vanlig hederlig p-skiva? Det går inte att få ett vettigt svar från kommunen. Låt dessa gälla de första en-två timmarna på de kommunala parkeringarna, sedan kan ni ta betalt rejält om ni vill, med dessa appar som ni är så förtjusta i. För övrigt håller jag helt med Rustan och Jan.

Lennart Johansson

Den ena handen vet inte vad den andra gör.
Ordförande i nämnden går ut i media och säger att de har beslutat….
Kommunstyrelsen får ärendet och menar att nämnden inte kan fatta beslut och när jag påpekar kommunens förfall och brister så blir jag anklagad att jag inte förstår beslutsgången.
Håller med Rustan Essebo, det är rena teatern eller kanske mer cirkus.
Inträde till Apladalen har varit uppe men det var för 25 år sedan.

Antal boende till år 2035 kan ni glömma med er fientliga besökspolitik, vilken alla är emot. Lyssna på vad folk tycker. Det gör man i en demokrati, men inte i Nordkorea.

Rena teatern! Det mesta verkar helt ogenomtänkt beträffande parkeringsspektaklet. Att ha fri parkering på kommunens mark är väl inte konstigare än att det är fritt att besöka strövområden och parker! Vad blir nästa steg? Ska man betala för att besöka Apladalen eller området kring Borgen? Kommer vi att behöva ladda ner Apladalsappen eller Borgenappen för att besöka nämnda områden? Så länge vi inte sätter ner foten kommer utsugningen och krånglet bara att öka! Intäkterna blir måttliga medan centrum avfolkas! Var finns vinsten med det?

Grattis Värnamo kommun! Nu kan ni börja planera för att stänga fler skolor. Räkna med fler tomma lokaler på Storgatan. Ljungby nästa för de som tröttnat på kommunens nonchalans av sina invånare.
De vet att p-skiva är det som folk gillar och vill ha – inte stå och fjolla med mobilen för att uträtta ett snabbt ärende.

Varför inte gå hela vägen som i Simrishamns kommun. Där gäller fri parkering och p-skiva i hela kommunen. Vi behöver fler besökare, fler anställda och fler som betalar skatt. Ni kan göra en strandpromenad från Prostsjön till Osudden med olika aktiviteter. Istället för att åka till orienten kan orienten komma till oss. Spanjorer, turkar och greker är trötta på sin värme och kan komma hit. Bara en vision för en trevligare stad. Jag tror inte kostnaden behöver bli övermäktig, men börja nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *