Restaurangchefen: ”Vi har strikta rutiner”
Nyheter Restaurangchefen tillbakavisar klagomål på hygienhantering i samband med rökning på arbetsplats.
En kommuninvånare besökte en restaurang i Gislaved. Personen ser att personalen står utanför restaurangen och röker i sina arbetskläder, för att sedan gå in för att laga maten. Kommuninvånaren skickade in ett anonymt klagomål till Livsmedelsverkets tipsfunktion för livsmedelsfusk. Kommuninvånaren menar att det är äckligt och ohygieniskt och menar att det är fler än personen själv som har sett samma beteende på en restaurang i Värnamo.
– Vi har strikta rutiner kring rökpauser. Man måste ha en jacka på sig och vi har en handtvättsrutin i nio steg. Vi är väldigt noggranna med våra rutiner kring handhygien. Självklart har personalen rätt till rökpauser, men vi har ingen riktig rökruta. Vi är mycket medvetna om att besökare kan se när personalen står ute och röker, men det är så läget ser ut, säger restaurangchefen.
Har det här landet blivit överbefolkat med fjollor? Förr gick inte ens kockarna ut för att röka och det funkade fint. Minns med glädje när man kunde bolma fritt inne på krogen.