Nyheter

Reningsverk att renovera och riva

Nyheter Det är runt om i kommunen som det behövs åtgärder för att får ordning på reningsverk och pumpstationer

Arkivbild

Tekniska utskottet diskuterar på dagens sammanträde hur de ska hantera det faktum att de behöver åtgärda pumpstationen i Åminne,avloppsverken i Dannäs och Rydaholm.

När det gäller Åminne så är pumpstationen gammal och sliten och behöver ersättas. Idag fungerar de gamla bassängerna som pumpsump och det anser man inte vara bra. Därför diskuterar de nu att riva det gama reningsverket och att bygga en ny pumpstation. För att kunna göra detta behöver de projektera insatsen innan arbetet kan påbörjas. Utskottet diskuterar nu ett förslag som innebär att de föreslår kommunfullmäktige att avsätta 300000 kronor ur årets investeringsbudget för att planera för en ny pumpstation i Åminne.

I fallet med avloppsverket i Dannäs behöver pumpstationen och inkommande ledningar bytas. Arbetet med en ny pumpsump ska göras i egen regi. Nu vill tekniska utskottet att kommunfullmäktige avsätter 1000000 kronor för denna upprustning.

Rydaholms avloppsreningsverk är enligt uppgift slitet och måste åtgärdas. Här handlar det dessutom om att rusta upp personaldelen som används ofta i samband med lunch och fikaraster. Utskottet ser det som angeläget att personaldelen har en bra standard utöver de insatser som behövs för själva reningsverket. Utskottet vill nu att kommunfullmäktige anslår 500000 kronor för att projektera och rusta upp Rydaholms reningsverk.

Taggar

Dela