Nyheter

Rekordstor medborgarlunch

Nyheter Förra helgen hölls enligt tradition en ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare. Syftet med ceremonin är att få alla nya svenska medborgare att känna sig välkomna och inkluderade i det svenska samhället.

Årets medborgarlunch på Madame var rekordstor. Pressbild: Värnamo kommun

Lördagen den 16 september var cirka 40 nya svenska medborgare inbjudna tillsammans med sina närstående på Gummifabriken för att fira nytt svenskt medborgarskap. Inbjudan skickas ut till alla som fått svenskt medborgarskap under föregående år. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Information om vilka som ska bjudas in får kommunen från Skatteverkets folkbokföring.

Nytt svenskt medborgarskap firades med lunch och högtidligt tal. Alla nya svenska medborgare fick också en present och en svensk flagga. Presenten delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Stefan Widerberg (C).

– I år har vi rekordmånga nya svenska medborgare, vilket är jättekul. Tidigare år har vi haft cirka 40 anmälda. I år kom cirka 80 personer till gummifabriken, berättar Maja Stenviken som arbetar på fritidsavdelningen i Värnamo kommun i ett pressmeddelande.

Taggar

Dela