Nyheter

Reinholds 50-åriga bilder lockar

Nyheter Det är början 1970 – för 50 sedan- Reinhold Heggenberger funderar på sitt specialarbete vid Finnvedsskolan i Värnamo. En del av slutresultatet får vi se här och i kommande inslag.

Projektarbete på Finnvedens Gymnasium med bandspelare för intervjuer. Foto: Reinhold Heggenberger år 1970

Reinhold Heggenberger hos sin frissa Selfie hos min frissa Eva-Lotta – helt nyligen,

För knappt två veckor sedan blev Reinhold medlem i vår sida på Facebook kallad Du vet att du är från Värnamo. där har hans bilder rönt stor uppskattning.

Reinhold är född i Ulm i södra Tyskland 1949 och fem år senare blev hans far erbjuden verkstadsarbete i Sverige. Flyttlasset gick till Skultuna i Västmanland

• Skolarbete för 50 år sedan
I mitten av 1960-talet blev det en ny flytt och nu till trakten av Kärda där föräldrarna så småningom köpte en villa. Det var 1968 och Reinhold hade hunnit bli 19 år. Han gick på Finnvedsskolan och 1970 var det dags för examensarbetet. Reinhold var lite villrådig men till slut bestämde han sig för ”Värnamo – en fotografisk skildring”.
– Men vädret var allt annat än passande för fotografering. Så blev det bättre i april och jag kunde börja fotografera, minns han.

Det blev den ena bilden efter den andra och flera a dem har han publicerat på Facebook och nu är turen kommen till vår tidning.

Reinhold flyttade 1971 till Göteborg för att studera och han har blivit kvar där – numera är han pensionerad lärare.

Han tänker då och då tillbaka på tiden i och kring Värnamo. Med bilderna blir det än mer levande och vi kommer att presentera många av dem här framöver.

Taggar

Dela