Nyheter

Regnell (L): Ett starkt enat EU är viktigt i denna oroliga tid

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Peter Regnell (L).

Peter Regnell (L). Pressbild: Liberalerna

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– Ett starkt Europa som står upp för fri rörlighet inom unionen, som samarbetar närmre kring brottslighet och klimat. Ett starkt enat EU är viktigt i denna oroliga tid.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Vi kommer ha många olika energikällor i systemet. Kärnkraften är en av dessa naturliga slag för att vi ska på riktigt kunna ställa om och satsa på grön energi till hemmen, bilar och industri. Till det behövs vatten, vind och solenergi. Allt för att vi i Sverige alltid oavsett möjligheter för överföringar från andra länder kan fortsätta vara oberoende om det skulle krävas.

 

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Det behöver alltid satsas på ungdomar. Vi ser ett enormt inslag i vår kommun av EPA-traktorer, mopeder med mera. Detta eftersom vi är en kommun med stad och landsbygd. Om förutsättningarna är rätt och utnyttjas på rätt sätt, kanske engagerar ungdomar i annat än att driva på stan och att budget finns, då ser jag inga konstigheter att en ungdomsgård för motorintresserade finns i kommunen. Kanske rentav kan använda ungdomarna för gemensamma goda krafter som de extra ögon som behövs därute på kvällarna i gott samarbete med fältare, poliser med flera samt att ungdomar kanske kan ha någonstans att hänga. Såg hur det såg ut på drive in-bion nu på filmveckan i Värnamo. Det var enormt många EPA-bilar där.

Taggar

Dela