Nyheter

Referat från SPF:s höstmöte

Nyheter SPF i Värnamo delar här med sig av ett mötesreferat från föreningens höstmöte. Har din förening möte? Skicka in ett mötesreferat och några bilder till redaktionen@vmo.nu

Femtinge teater.  [1/4]

Kökspersonalen fixar landgångar.  [2/4]

Publiken.  [3/4]

Överläkare Robert Ihrman.  [4/4]

Cirka  100 medlemmar hälsades välkomna av ordförande Birgitta Lewerth till höstupptakt.
Överläkare Robert Ihrman höll en intressant föreläsning om knä/axel leds operationer, många röntgenbilder visades hur nämnda leder såg ut före och efter operationen. Merparten av knäledsoperationer sker i Värnamo och axeloperationer på Ryhov.

Bland annat fick vi veta vad ”Den onda taggen” är för något. Rehabilitering är viktig i form av balans, koordination och konditionsträning.

Höstens resor presenterades av reseansvarige Anja Slättengren  finns även på hemsidan, skörderesa blir till Bjärehalvön torsdagen 27/9 och onsdagen 14/11 en resa till Jönköping med bland annat besök hos Hallpressen. Birgitta Eltéus informerade om möjligheten att gå en 3 timmarsutbildning i HLR (hjärt/lungräddning) och hur en hjärtstartare fungerar.

Eventuellt ska en resa ordnas tillsammans med någon annan pensionärsorganisation till Baby Björns grundares konstmuseum i Stockholm.
Studieansvariga Gunilla Eriksson och Stina Collbo presenterade höstens studiecirklar, kommer att finnas på hemsidan också. Seniorer på sta’n blir det 20/9 och Seniormässa på Gummifabriken 23/10. Onsdag 22/8 blir det 11-kaffe med efterföljande debatt med regionpolitiker om framtidens sjukvård och lördagen 25/8 ska vi i anslutning till Värnamodagarna medverka tillsammans med PRO och RPG.

SeniorProFilerna tillsammans med Kulturskolan kommer lördagen 13/10 att framföra ”Äntligen färdigblandat” en cabaré som handlar om Värnamo gummifabriks historia och den framförs i det nya Auditoriet. Biljetter finns redan nu att köpa i Gummifabriken.  Som avslutning framförde humorgruppen Femtinge teater ett mycket roande program med vacker skönsång och kryddade berättelser mer eller mindre sannolika.
Text och bild: Leif Hultman

Taggar

Dela