Nyheter

Rån och bilförare som försökte smita

Nyheter En person som rånades på sin medicin och en bilförare som försökte köra ifrån polisen. Det är två av de ärenden som polisen i Värnamo fått ta hand om de senaste dygnen.

Tre yngre personer lyckades rycka åt sig en plastpåse med mediciner från en person som just kom ut från sjukhuset.

På onsdagen blev en polisbil omkörd på 153:an, utanför Bredaryd. Poliserna som blev omkörda konstaterade att bilen som just kört om dem vinglade betänkligt. Bland annat höll bilen flera gånger på att hamna i sidoräcket. Detta var tillräckligt för att polisen skulle fatta beslutet att stoppa den omkörande bilen. Men bilföraren stannade inte utan försökte köra ifrån polisen.

Enligt polisens egna uppgifter tog det en ”längre” stund innan de fick stopp på bilen. Föraren, en man i 20-årsåldsern var allt annat än trevlig mot poliserna och satte sig till motvärn.

Det hela slutade med att bilföraren nu är misstänkt för vårdslöshet i trafik, samt våldsamt motstånd mot polisen. Dessutom saknade föraren körkort, vilket medför att han också är misstänkt för olovlig körning.

• Påverkad 16-åring
På onsdagskvällen fick poliserna i Värnamo ta hand om en ung man som var synnerligen påverkad. Så pass påverkad att han fick följa med polisen för provtagning. Ynglingen var bara 16 år och händelsen kommer nu att utredas av de sociala myndigheterna.

• Rån vid sjukhuset
På torsdagen anmäldes ett rån, eller väskryckning som ska ha ägt rum på sjukhusets parkering i Värnamo. Händelsen inträffade vid lunchtiden. En person som kom ut från sjukhuset blev då bestulen på en påse innehållande mediciner. Enligt anmälan ska det vara tre yngre män som ryckt åt sig påsen och snabbt försvunnit från platsen.

• Hotad av tre personer
Under torsdagen anmäldes också ett fall av olaga hot. Händelsen inträffade på en mindre ort utanför Värnamo. Det är en person som anmält att han blivit hotad av tre andra personer.

Taggar

Dela