Nyheter

Proton satsar i Litauen

Nyheter Proton satsar genom sitt dotterbolag på en ny stor fabrik i Litauen. Delar av verksamheten i Skillingaryd flyttas dit. Samtidigt satsar företaget i Skillingaryd mer på att utveckla automatisering inom industrin.

Marcus Malveholm, vd för Proton Engineering

Redan vikingarna gjorde det. Nu fortsätter Proton Engineering att satsa i Österled.

Detta genom  att Protons dotterbolag Klaipėda satsar på att bygga en ny stor fabrik i Litauen.
Byggnationen påbörjades i somras och vd:n Marcus Malveholm och platschef Tomas Kocius är förväntansfulla.
– Det här är en historisk satsning där vi drar nytta av branschens pågående internationalisering. Planen är att expandera snabbt, säger Marcus Malveholm.
För Proton är satsningen i Litauen en strategiskt viktig del av Proton Engineerings ambitiösa framtidssatsning.
Malveholm menar att satsningen är Protons sätt att svara på kundernas förväntningar när det gäller företagets konkurrenskraft.

Kunderna förväntar sig hög kvalité och konkurrenskraftiga priser, förklarar Malveholm i ett pressmeddelande.
I fabriken kommer man främst att arbeta med montering och det är alltså denna del av produktionen som nu flyttas från Skillingaryd till Litauen.
För kundernas del kommer Proton Engineerings etablering i Litauen att innebära ännu bättre närhet och flexibilitet.  – Logistiskt sett är Klaipėda Litauens hjärta. Klaipėda är landets största hamnstad, vilket möjliggör effektiva sjötransporter mellan Sverige och Litauen.

Men vi har också ett utmärkt strategiskt läge för landtransporter. Söderut ligger vägen öppen ner mot Tyskland och Centraleuropa, österut är förbindelserna mycket bra mot Ryssland och Vitryssland och norrut når vi Lettland, Estland och Finland, säger Tomas Kocius och får medhåll av Marcus Malveholm.
Klaipėda är landets största hamnstad, vilket möjliggör effektiva sjötransporter mellan Sverige och Litauen.
– Klaipėda är landets största hamnstad, vilket möjliggör effektiva sjötransporter mellan Sverige och Litauen. Men vi har också ett utmärkt strategiskt läge för landtransporter. Söderut ligger vägen öppen ner mot Tyskland och Centraleuropa, österut är förbindelserna mycket bra mot Ryssland och Vitryssland och norrut når vi Lettland, Estland och Finland, säger Tomas Kociu.

… Genom vår internationalisering och vårt nya geografiska läge kan vi attrahera kunder på nya marknader, i Europa och österut. Vi har flera intressanta relationer som vi hoppas kunna utveckla – befintliga eller nya kunder som efterfrågar vår kompetens och vars krav på geografisk närvaro vi nu kommer att kunna möta, säger Marcus Malveholm.
Genom vår internationalisering och vårt nya geografiska läge kan vi attrahera kunder på nya marknader, i Europa och österut. Vi har flera intressanta relationer som vi hoppas kunna utveckla – befintliga eller nya kunder som efterfrågar vår kompetens och vars krav på geografisk närvaro vi nu kommer att kunna möta, säger Marcus Malveholm

Protons dotterbolag Klaipėda satsar på att bygga en ny stor fabrik i Litauen.

Taggar

Dela