Nyheter

Proton satsar 50 miljoner i Forsheda och Anderstorp

Nyheter Proton Finishing gör en storsatsning i Forsheda och Anderstorp.

Fredrik Gillberg, produktionschef för anläggningen Industripulver i Anderstorp och Henrik Dyberg, Proton Finishings operativa chef, framför pulverlacklinan som genomgått en fullständig förvandling.

Företaget satsar sammanlagt 50 miljoner kronor på att förbättra sina anläggningar för pulverlack och ytbehandling. I och med denna satsningen så räknar Proton Finishing med att bli en av de ledande aktörerna på marknaden.

– Nu kan vi erbjuda våra kunder svenska kvalitetstjänster som motsvarar kraven på internationell nivå, säger Henrik Dyberg som är företagets operative chef.

I Forsheda är det trumlinan för ytbehandling med zink och nickel som har genomgått en ombyggnation i två steg. Här ligger den förväntade kapacitetsökningen på 35 procent och anläggningen hör nu till de bästa i Europa. Kunderna finns inom både fordons- och byggindustrin med olika typer av fästelement som den vanligaste produkten.

På Industripulver i Anderstorp har linan för pulverlack genomgått en fullständig förvandling med nya ugnar, lackboxar, transportband och kylzoner. Anläggningen är redan i drift och det kommande halvåret kommer den att toppas med ett nytt godshanteringssystem, berättar Henrik Dyberg.

Företaget räknar med fler vinster än bara en ökad kapacitet.
Modernare teknik i pulverlackeringslinjen ger minskad energi- och vattenförbrukning. I ytbehandlingen har man ökat återvinningen av vax i den egna processen.

Proton satsar 50 miljoner kronor, bland annat på modernare pulverlackar.

Taggar

Dela