Nyheter

PRO skaffade en hjärtstartare

Nyheter PRO i Värnamo har bland annat satsat på en hjärtstartare. Det var en av frågorna som diskuterades vid marsmötet.

Hjärtstartare. Arkivbild

– Ja, föreningen har skaffat en hjärtstartare och nu utbildas alla ledarna för de olika aktiviteterna så att det alltid finns någon som kan använda den, noterar ordförande Kjell Bergquist.
Han kunde även konstatera att föreningen under den gångna månaden fått nio nya medlemmar och hälsade dessa välkomna.

Efter detta var det dags för månadens föreläsare som hette Judit Dènes som i grunden var apotekare. Hon talade om äldre och deras läkemedelsanvändning. Det är ju inte ovanligt att äldre från olika läkare får medicin med olika namn för samma åkomma och man tar således alldeles för mycket medicin. Dessutom byter apoteket ut den ”vanliga” medicinen mot en billigare sort med annat namn och annat utseende. Det är därför viktigt att med sin läkare gå igenom sin läkemedelsanvändning med jämna mellanrum för att rensa upp bland läkemedlen så man bara använder de som är aktuella. Detta var ett mycket uppskattat inslag och efter det följde en kaffepaus.

PRO tillsammans med övriga pensionärsorganisationer kommer att anordna en utfrågning av regionens politiker under Värnamodagarna i augusti. Politikerna kommer då att få möjlighet att berätta om sin ståndpunkt i olika frågor. Detta hoppas PRO kommer att bli en god hjälp till pensionärerna inför valet senare i höst.

Taggar

Dela