Nyheter

Priserna på villor ökar något

Nyheter Villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 3 procent

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

I hela Jönköpings län däremot sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 3 procent. Priserna på villor sjunker i 63 av landets kommuner, medan de stiger i 50 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i tre av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vetlanda där priserna sjönk med 6 procent. I Värnamo däremot steg priserna med 3 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i åtta av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 40 villor i Värnamo kommun mellan december och februari till ett genomsnittligt pris på 2,9 miljoner kronor. I fjol gjordes 40 affärer vid den här tiden på året. I hela Jönköpings län såldes 389 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 5 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på bostadsrätter i två av tre kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Värnamo där priserna steg med 5 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med 9 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i tio av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 33 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan december och februari till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 26 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 398 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor.

Mellan december och februari gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol. Den sålda fastigheten gick för 1,2 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela