Nyheter

Priserna på villor minskar

Nyheter Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång på en procent.

Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun under det sista kvartalet. Bild: David Alin

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

I hela Jönköpings län däremot ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på tre procent.

Priserna på villor stiger i 85 av landets kommuner, medan de sjunker i 74 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fem av nio kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Habo där priserna steg med 14 procent. I Nässjö däremot sjönk priserna med nio procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fyra av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 46 villor i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 34 affärer vid den här tiden på året. I hela Jönköpings län såldes 523 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Priserna på bostadsrätter har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med fem procent.  I hela Jönköpings län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på fyra procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter i två av tre kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Nässjö där priserna sjönk med 11 procent. I Jönköping däremot steg priserna med 6 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i tio av länets 13 kommuner. Sammanlagt såldes 40 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 1,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 28 affärer vid den här tiden på året. I hela Jönköpings län såldes 502 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor.

Mellan juli och september gjordes sammanlagt tre affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol. De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,4 miljoner kronor.  I hela Jönköpings län såldes 22 fritidshus för i snitt 1,6 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *