Nyheter

Premiär för Värnamo kulturlopp – löpningens och kulturens svar på skidskytte!

Nyheter Kan du både springa snabbt och svara på kulturfrågor? Då ska du vara med i Värnamo kulturlopp! Det finns även en promenadklass för dig som föredrar att gå – själv eller tillsammans med dina vänner.

Snart är det premiär för Värnamos kulturlopp. Bild: Pressbild

Lördagen den 21 september arrangeras Värnamo kulturlopp. Tänk dig skidskytte, fast du springer och svarar på kulturfrågor i stället för att åka skidor och skjuta. Drygt fem kilometer längs Lagan förbi de konstnärligt utformade bänkarna i Bänkarnas stad. På vägen är det ett antal stopp där du får svara på frågor om kultur, fel svar ger tidstillägg. Eller så väljer du att promenera i din egen takt utan tidtagning. Det går utmärkt att samla ihop ett litet gäng med grannar, kollegor eller vänner och gå tillsammans.

Frågorna handlar om kultur. Det kommer bland annat att vara en fråga vardera om Vandalorum, Gummifabriken och Bänkarnas stad, så det kan löna sig att läsa på innan.

Värnamo kulturlopp arrangeras för att uppmärksamma att Värnamo utsetts både till Sveriges friluftskommun och Årets kulturkommun. Loppet är ett samarbete mellan Wärnamo SK, Vandalorum samt kulturförvaltningen och fritidsavdelningen Värnamo kommun.

Taggar

Dela