Nyheter

Premiär för ny skyttegren 

Nyheter Värnamo Skytteförening har siktet inställt på en ljus framtid. Med en satsning på en ny disciplin hoppas föreningen på en nystart.

Med satsningen på "Target sprint" har Värnamo skytteförening siktet inställt på en ljus framtid. Från vänster: Felix Ericsson (tidtagare), Rasmus Rydberg, William Karlsson, Viktor Johansson och ledare Lars Bergdahl.  [1/8]

Rasmus Rydberg lämnar skjutplatsen. Viktor Johansson och William Karlsson är i bakgrunden.  [2/8]

William Karlsson koncentrerar sig på skyttet. Björn Bjarnason är beredd att hjälpa till och Liselott Danielsson skuggar för den bländande solen. I bakgrunden väntar Karl och Emil Lagerman på sin tur.  [3/8]

Den 400 meter långa banan är belägen längs med skjutfältet.  [4/8]

Felix Ericsson i full fart!  [5/8]

Karl Lagerman, Felix Ericsson och Emil Lagerman skjuter för fullt.  [6/8]

Emil Lagerman springer i mål.  [7/8]

Förutom satsningen på Target sprint har föreningen även byggt ett eget grillhus i anslutning till träningsbanan.  [8/8]

I skogarna strax utanför Värnamo råder ett stilla lugn. På startlinjen står tre förväntansfulla ungdomar. När den klassiska frasen ”klara, färdiga, gå!” ljuder från ordförande Lars Bergdahls stämma beger sig de tre tappra ungdomarna ut på sitt första möte med sporten ”Target sprint”. 

Grenen introducerades internationellt 2013 och kombinerar löpning och målskytte med skicklighet och noggrannhet. Det handlar om att springa tre varv på en 400-metersbana med två skjutomgångar med luftgevär mot fallmål innan löparen springer i mål. Banan går att anpassa utifrån olika målgrupper, genom att ändra längden på löparbana, storlek på målen och skjutställning.

– Vi såg det här som ett kul initiativ för att bredda verksamheten. Vi vill satsa mer på utomhusverksamheten och därför är det roligt att testa det här och se hur det fungerar, säger Liselott Danielsson, sekreterare i Värnamo Skytteförening. 

– Enligt det internationella reglementet ska det vara stående skytte, men vi provar liggande skytte nu. Vi måste få prova oss fram för att hitta vår form för det hela, säger Björn Bjarnason i föreningen. 

Nio ungdomar tog chansen att prova den nya sporten. Alla fick blodad tand.

– Det här var jättekul, säger en av deltagarna. 

Förutom satsningen på Target sprint har föreningen även byggt ett eget grillhus i anslutning till träningsbanan. 

– Nu framöver väntar målning av grillhuset och ladugården, säger ordförande Lars Bergdahl.

Taggar

Dela