Nyheter

Positiva siffror för Finnvedsbostäder

Nyheter Uppdaterad 190412 kl 10.32: Kommunens bostadsbolag mår riktigt bra. Så bra att huvudägaren, Värnamo kommun kan räkna med en hel  del återbäring.

2016, när projektet med kvarteret Städet inleddes så blev det inget första spadtag, utan ett slag med släggan.. på städet.

När Finnvedbostäder nu presenterar sitt bokslut för 2018 så kan styrelsen nöjt konstatera att bolaget genererat en skaplig vinst. Sammanlagt handlar det om 15,67 miljoner kronor. Ett överskott som nu kommer användas i verksamheten. Det innebär också att ägaren kommer att få en liten slant. Närmare exakt 91 000 kronor kommer att betalas ut till huvudägaren Värnamo kommun.

Finnvedsbostäder har under 2018 expanderat en del. Vid ingången av 2018 fanns det 2 587 lägenheter. När 2018 var slut så hade bolaget 2 689 lägenheter. Största delen av ökningen beror på nybyggnationen på kvarteret Städet. När andra delen av det kvarteret byggts klart i april/maj så finns det 144 nya lägenheter i det kvarteret.

Under förra året påfördes hyresgästerna en hyreshöjning på 0,62 procent. För detta året blir höjningen större och landar på 2,3 procent. Under året så har Finnvedsbostäder invigt kommunens första trygghetsboende, Sjösala i Bor.
Även när det gäller framtiden så är bolaget styrelsen optimistisk. Enligt verksamhetsberättelsen finns det i nuläget planer på sammanlagt 200 nya lägenheter runt om i kommunen.

Taggar

Dela