Nyheter

Positiv till gemensam överförmyndarnämnd

Nyheter Kommunstyrelsen är positiv till en gemensam överförmyndarnämnd i GGVV-regionen.

I våras berättade vi om att de fyra kommunerna i GGVV-regionen ville utreda hur en gemensam organisation kring överförmyndare skulle kunna bidra till ett mera effektivt arbete. Utredningen är nu klar och diskuterades på kommunstyrelsens sammanträde.

Utredningen lyfter många fördelar med en gemensam nämnd. Bland annat en ökad rättssäkerhet, en tydligare styrning med en huvudman samt ökad kompetens och transparens. Studien visar att det finns goda förutsättningar för att bilda en gemensam överförmyndarnämnd från och med nästa mandatperiod. 

Politikerna i kommunstyrelsen ställde sig positiva till utredningen och har som ambition att bilda en gemensam överförmyndarnämnd mellan Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryds kommuner från och med den 1 januari 2023. De har gett kommundirektören Ulf Svensson i uppdrag att i samarbete med övriga kommundirektörer i GGVV, förbereda bildandet av en gemensam överförmyndarnämnd.

– Eftersom ett principbeslut ska fattas i fullmäktige i god tid innan den 1 januari 2023, bad vi Ulf att ta fram alla handlingar som behövs, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om planerna här.

Taggar

Dela