Nyheter

Populära föreläsningar på Vråengården

Nyheter Föreläsningarna varje måndag på Träffpunkt Vråen är en uppskattat tillställning.

Bengt Svenstigs föreläste inför en stor åhörarskara på Vråengården.

Det är Studieförbundet Vuxenskolan som bjuder in till dessa träffar. Under hösten kommer studieförbundet att arrangera 6–8 träffar och i år har träffarna huvudtemat Värnamos historia.
I måndags blev det ett föredrag som kom att handla mycket om bilar. Det var Bengt Svenstig som berättade om sitt företag: Om hur han tog över företaget från sina föräldrar och hur han sedan utvecklade företaget till ett att de största bilföretagen i regionen. Numera sitter hans båda döttrar i styrelsen och driver företaget.
Det var 75 personer som fick lyssna till Svenstigs historia och som dessutom fick se en mängd bilder från hans tid som bilhandlare.
Vid nästa sammankomst blir det ännu mer historia. Då kommer kommunantikvarien Peter Andersson att berätta om kulturminnesplatser runt om i kommunen. Senare i höst blir det föreläsning av bland annat radioprofilen Karin Malmsten. En annan, välkänd men sedan länge bortgången Värnamoprofil är Hanna Ouchterlony. Hon kommer att tilldelas ett möte, där det kommer att berättas historien om hur hon var med och startade Frälsningsarmén i Sverige.

Historien om Bengt Svenstigs var uppskattad av åhörarna.

Taggar

Dela