Nyheter

Politiker behandlar förslag om utbyggnad

Nyheter Fredrik Bergdals förslag om att bygga ut Rydaholms skola behandlas politiskt framöver. – Så roligt att det ändå finns så många som vill stödja en framtida utbyggnad, säger han till Värnamo.nu.

– Så roligt att det ändå finns så många som vill stödja en framtida utbyggnad av den skola som är det samhället behöver, säger Fredrik Bergdal till tidningen. Bild: David Alin

I slutet av juni berättade vi om Fredrik Bergdal som skickat in ett medborgarinitiativ till Värnamo kommun, där han föreslog en utbyggnad av Rydaholms skola.

– Skolan är för liten för det antal elever som går här just nu. Det är trångbott. Klassrummen blir mindre för att klara av behoven. Rydaholm växer, företagarna växer, folket trivs i Rydaholm, samhället behöver utvecklas och skolan är kärnan i samhället. Nu har vi kommit till den fasen att det finns ett behov av att storsatsa på skolan, sa han i en intervju då.

I början av juli avslutades omröstningen. Förslaget fick totalt 101 röster. Det innebär att det klarade av spärren på 100 röster som krävs för att ett medborgarinitiativ ska behandlas av kommunens politiker.

– Visst blir jag glad. Så roligt att det ändå finns så många som vill stödja en framtida utbyggnad av den skola som är det samhället behöver, säger en Fredrik Bergdal i en kommentar efter att ha fått beskedet.

LÄS MER:  Vill bygga ut Rydaholms skola: ”Ge skolan det lyft som samhället behöver"

LÄS MER:  Medborgaren: "Dags att bygga ut Rydaholms skola"

Taggar

Dela