Nyheter

Polisen om stenkastningen mot IFK-supportrarna: ”Våldsamt upplopp”

Nyheter Efter lördagens uppmärksammade händelse där supportrar till IFK Värnamo fick både elsparkcyklar och stenar kastade mot sin buss efter matchen mellan Helsingborg och IFK Värnamo så har det nu upprättats en anmälan om våldsamt upplopp.

Genrebild: David Alin

Det var P4 Jönköping som var först med att berätta om händelsen och för radiokanalen berättade Lars Bjurström, som var med på bussen, att det hade samlats en grupp svartklädda personer utanför arenan efter matchen. Något som gjorde att de supportrar som skulle till sina bussar fick vänta ett tag.

Tillslut så lyckades man lasta bussarna, men då började gruppen med svartklädda personer kasta stenar på bussen, något som ledde till att två fönster gick sönder. Man ska även ha kastat elsparkcyklar, men de träffade aldrig.
– Jag tycker det är för jäkligt att inte folk ska kunna gå på en fotbollsmatch, oavsett hur resultatet blir, och åka hem i lugn och ro och ha roligt, berättade Lars Bjurström för P4 Jönköping.

Våldsamt upplopp

Polisen i Helsingborg meddelar nu att det finns en anmälan om händelsen som initialt rubriceras som våldsamt upplopp. Det ska även ha kastats föremål mot blåljuspersonal.
– I samband med den här fotbollsmatchen så har det samlats ett stort antal personer vid den här platsen utanför arenan och efter matchens slut blev det oroligt och det kastades glasflaskor mot polis och ordningsvakter, berättar Åsa Emanuelsson, som är presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne, för Värnamo.nu.

Åsa Emanuelsson har inte så mycket mer information att delge om huruvida det finns några misstänkta eller om hur utredningen går. Det framgår inte heller hur många personer som samlats för att ställa till med oroligheterna.

Taggar

Dela