Nyheter

Plastberget i Bor kan få nytt liv

Nyheter Efter Ule Miljös konkurs har det varit oklart vad som ska hända med berget av avfallsplast på den gamla fabriksfastigheten i Bor. Nu har en ny möjlighet dykt upp.

Plastberget i Bor kan få nytt liv.

På samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde informerades nämnden om en inkommen anmälan om miljöfarlig verksamhet på fastigheten Bor 3:127. Bakom anmälan står det norska företaget Suportnet Agro AS.

Enligt anmälan vill bolaget lagra, sortera, bearbeta och gjuta stora och små plastprodukter, som exempelvis båtar och krukor, med avfallsplast som huvudsaklig råvara. Enligt anmälan ska det befintliga lagret med flera tusen ton avfallsplast som finns på fastigheten i dag utgöra den huvudsakliga råvara. Plasten kan i framtiden kompletteras ,med så kallad plastpellets. 

— Det vore ju fantastiskt om det här kunde bli verklighet. Det är ett bra sätt att på sikt bli av med plasten, vilket ju är det de flesta önskar sig. Rullar det här i hamn så kan väl ingen tycka att det är negativt, säger kommunens miljöchef Lasse Arnesson i en kommentar till Värnamo Nyheter.

Grannarna har getts möjlighet att yttra sig över anmälan. Eventuella svar ska ha kommit in till samhällsbyggnadsförvaltningen senast den 1 juni 2022. 

Taggar

Dela