Nyheter

Peter nöjd med nya kyrkan

Peter nöjd med nya kyrkan

Nyheter Efter två år av rivning, utbyggnad och renovering av lokalerna på Järnvägsgatan i Horda står nu en större och helrenoverad kyrka klar att använda.

Det firar Horda Frikyrka med festgudstjänst den 17 april.

Hela församlingen har på olika sätt varit engagerad i bygget.
– Jag är mycket glad att offerviljan i församlingen är så stor. Som det ser ut i dagsläget så kommer vi inte att behöva ta några lån trots att kostnaden för projektet kommer att landa på cirka nio miljoner kronor, säger församlingens ordförande Peter Svensson.

C. Eidenskogs Bygg har ansvarat för tillbyggnaden. Lokala entreprenörer har anlitats för vissa arbeten. Stora delar av arbetet har utförts av ideella krafter organiserade i tre olika bygglag som turats om att bygga två vardagkvällar och lördag var sin vecka.

– Det är tack vare alla ideella krafter som vi kunnat genomföra detta, säger Thomas Pettersson som fungerat som övergripande arbetsledare under hela byggtiden.

Vid högtidsgudstjänsten med invigningsceremoni medverkar bland andra en ensemble ur Horda Musikkår, församlingens pastor Lina Skoghäll, Kjell Larsson (SAM), Nils-Erik Claesson (Pingst) och församlingens söndagsskola.

Taggar

Dela