Nyheter

Person påkörd på Halmstadvägen

Nyheter Larm inkom till SOS klockan 13.32 angående en trafikolycka på Halmstadsvägen i Värnamo. Enligt meddelande ska en person blivit påkörd. Texten uppdaterad.

Polisen meddelar att den påkörda personen är skadad men vaken och talbar.
Ambulans, räddningstjänst och polis finns på platsen.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Person påkörd på Halmstadvägen

Angående olyckan på Halmstadvägen.
En av de mest ogenomtänkta trafikregler som en förmodligen körkortslös byråkrat på Trafikverket gett upphov till. Bilar skall köa och spy ut avgaser vid övergångsställen så intelligensbefriade självmordskandidater som gående och cyklister inte behöver stanna utan bara kan susa på utan kontroll på övrig trafik. Kanske skall man kolla innan man kastar sig ut framför en bil.
Ibland gör det ont, väldigt ont, även om man har företräde.

Ja…..stanna upp och sök ögonkontakt med bilisten så gör det inte lika ont att passera övergångsstället och du slipper sjukhusvård!
Det gör mycket ont att inte vara uppmärksam!

Ja, som sag. En normalbegåvad individ på cykel skall väl rimligtvis vara så smart så att personen inte cyklar ut framför en bil som rulla. Bilen är ju ganska hård i plåten. Hårdare än huvudet.
Använd synen och vrid på skallen så mår ni mycket bättre när ni kommer över till andra sidan gatan.
Gäller även gående och speciellt gående med barnvagn. Var rädd om innehållet i vagnen.

En kommentar till ”Cyklist utan självskadebeteende” från ”Övergångsåldring” !!!
Det du skriver angående mammor med barnvagnar ser man ofta hur de med ena handen skjuter ut sin barnvagn på övergångsstället och i den andra handen krampaktigt håller sin mobil med stirrande blick. Huvudet kollar varken åt höger eller vänster på trafiken. De påminner mest om en i nacken stelopererad person.
Varför inte dra barnvagnen bakom sig i stället, så att den lille får en ärlig chans att överleva på övergångsstället om en bilist inte lyckas stanna i tid.
Mammor: Sluta mobilsurfa även som gående!
Se upp i trafiken!

Vi som har lite miljötänk vill naturligtvis att denna idiotiska trafikregel skall bort.
Detta att avgasspyende bilar skall stå och vänta och köa medan gående och cyklister skall passera ett övergångsställe.
Bättre att de utan avgasutsläpp väntar snällt tills gatan är fri. Det fungerade ju förr!
Dessutom mycket färre olyckor vid övergångsställen!

Inte så konstigt det händer där folk kommer i världens hastighet, så kan bli svårt för föraren hinna se en cykel som plötsligt är framför och bara cyklar rätt ut. För de har sin rättighet utan hänsyn till bilister! Sett detta ofta..

Inte så konstigt att det händer! Många, inte alla, gående som cyklister, går ut och cyklar, utan att uppmärksamma övrigt trafik. Tycks ha tagit detta som en rättighet att bara ge sig ut på övergångsställen utan någon skyldighet till biltrafiken! Skärpning, om du som gående eller cyklist, inte vill påkörd!

Inte så konstigt med tanke på att de nya lata hyresgästerna på Fredsgatan inte orkar gå 50 meter för att ta övergångsställe eller tunnel.

Så onödig kommentar!
Nu får man ju hoppas att personen inte är allvarlig skadad.
Du väljer att lägga energi på att kalla folk för lata.
Undra om du hade tänkt samma sak om det var en anhörig till dig som blivit påkörd. Eller då kanske det hade det varit bilisten fel.

Det hände vid övergångsstället på Halmstadvägen. Om jag observerade rätt blev en bil påkörd bakifrån som således träffade en oskyddad trafikant det vill säga gående/cyklist, så torde vara bilisten i bil nr 2 som brustit i uppmärksamhet.

Kommentarsfunktionen är stängd