Nyheter

Pistolbeväpnad greps i Forsheda efter stor insats

Nyheter Vid midnatt avslutades den del av polisinsats i FOrsheda där det fanns fara för att någon skulle kunna bli skadad. En man är gripen för brott och polisen fortsätter med undersökning och vidare utredning av brott. Ingen person har skadats i samband med händelsen och "faran över" har skickats ut. Mannen uppges uppges att utomhus ha hotat med pistol.

Polisen fick under gårdagen den 17 juli klockan 21.48 uppgifter om att en man med pistol befann sig i Värnamo. Polisen fick ytterligare uppgifter om att mannen var aggressiv och att han hotade att skjuta privatpersoner eller poliser. Mannen tog sig ut i samhället och rörde sig samtidigt som han hotade att skjuta personer.

Polisen lyckades etablera kontakt med mannen med hjälp av förhandlare och mannen kunde gripas odramatiskt utan våldsanvändning strax före midnatt.

Polisen har inlett en förundersökning om grov olaga hot. Den gripne mannen, som är i 25-årsåldern fördes till polisstationen där han förhördes och därefter beslutade jouråklagare kl. 04.47 att mannen skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Texten uppdaterad

Taggar

Dela