Nyheter

Påverkad lastbilsförare och stöld av lotter

Nyheter Stöld av trisslotter, narkotikabrott och en berusad lastbilsförare är några av de ärenden som hållit polisen upptagen i helgen.

Polisen stoppade i helgen en lasbilsförare som blåste 1,16 promille.

En yngling som besökte kiosken på Resecentrum blev ett ärende för polisen i fredags. Det var på eftermiddagen som en påverkad yngling i 20-årsåldern kom in i butiken. Där plockade han bland annat åt sig ett antal triss-lotter. Eftersom han inte ville betala för lotterna så tillkallades polisen. De kunde snabbt gripa ynglingen. Han är nu misstänkt för stöld och för ett ringa narkotikabrott, eget bruk.

Vid 02-tiden natten mellan fredagen och lördagen påträffade polisen en påverkad yngre man på Storgatsbacken i Värnamo. Även han är nu misstänkt för narkotikabrott, eget bruk. Klockan 05.00 var det dag igen, denna gången på 27:an, vid Bor. En bilförare blåste positivt och är nu misstänkt för rattfylleri. Han blåste 0,5 promille.

Mer än dubbelt så mycket alkohol hade en lastbilsförare druckit när han blev stoppad på E4:an utanför Värnamo. Polisen fick  tips om att en lastbil som saknade regskyltar vinglade på sin färd, söderut på E4:an. Ekipaget observerades vid Trafikplats Hörle och i höjd med södra infarten till Värnamo fick polisen stopp på fordonet. Det visade sig att lastbilen var polsk-registrerat och bakom ratten satt en man i 45-årsåldern. Han blåste positivt, med råge. Han hade nämligen 1,16 promille och hade därmed passerat gränsen för grovt rattfylleri. Mannen greps av polisen men släpptes senare efter förhör.

Apladalens skola har i helgen haft inbrott. Polisen har grep en man i 50-årsåldern för brottet. Han hade tagit sig in på skolan och stulit ett okänt antal meter trädgårdsslang.

Arkivfoto

Taggar

Dela