Nyheter

Patricia vann cykelhjälmen

Nyheter Värnamobon Patricia Wallin blev den lyckliga vinnaren i kommunens enkättävling om hur Värnamo kan bli en bättre cykelstad.

Patricia Wallin vann cykelhjälmen Hövding i kommunens enkättävling om hur Värnamo kan utvecklas till en bättre cykelstad.

119 Värnamobor svarade på kommunens enkät om hur Värnamo kan bli en bättre cykelstad.

Enkätsvaren visar att Värnambornas kunskap inom området samt vilja att cykla i större utsträckning och att satsningar i stadens cykelinfrastruktur hade bidragit till det.

– Det är viktigt att det finns trygga cykelbanor till tätorten från andra orter. Även att kommunen underhåller cykelbanorna hela året, säger Patricia Wallin, vinnare av cykelhjälmen Hövding.

Så här svarade Värnamoborna

Vad skulle få dig att cykla mer?

– 81 personer svarade sammanhängande cykelvägnät.

– 77 personer svarade fler separerade cykelvägar.

– 66 personer svarade bättre möjligheter att ställa cykeln på en väderskyddad plats med möjlighet att låsa fast den.

– 15 personer svarade att cykelgarage, bättre möjlighet att duscha och byta om på arbetsplats och skola, samt bättre belysning skulle bidra till att oftare välja cykeln.

Övriga synpunkter

– Flera framför önskemål om tydligt separerade cykelvägar och att cykelvägnätet behöver utvecklas.

– Aspekten att om man ska vara villig att investera i en dyrare cykel så som lådcykel eller elcykel så måste det finnas säkra cykelparkeringar på strategiska platser i staden.

– Området framför järnvägsstationen upplevs som svår och otrygg för cyklister

– Synpunkter rörande Viadukten och cykel- och gångtunneln under järnvägen har kommit in. Den centrala förbindelsen är viktig för cyklister och kopplingar bör ses över.

– Flera synpunkter saknar direkt koppling till staden. Synpunkterna handlar primärt om att kunna ta sig från stadens omland in till Värnamo med cykel.

Inkomna synpunkter kommer nu att fördelas ut till berörda avdelningar inom kommunens organisation. De strategiska mer övergripande synpunkterna kommer att behandlas i den nya fördjupade översiktsplanen för Värnamo stad. Alla beslut inom stadsutveckling, till exempel detaljplaner och bygglov, måste förhålla sig till kommunens översiktsplan.

Taggar

Dela