Nyheter

Partiet om landsbygdsskolorna: ”Kommer aldrig gå med på nedläggning”

Nyheter Med anledning av oroliga samtal kring landsbygdsskolornas framtid redogör Centerpartiet för sin ståndpunkt i frågan.  

Centerpartiet kommer aldrig att gå med på att lägga ner landsbygdsskolorna. Bilder: Pressbild/David Alin

– Centerpartiet kommer aldrig att gå med på att lägga ner landsbygdsskolorna. Vi har stämmobeslut att landsbygdsskolorna ska förbli och utvecklas som F–6-skolor, skriver Eva Eriksson och Maria Leifland, ordförande respektive vice ordförande, i ett mejl till redaktionen och fortsätter:

– Barn- och utbildningsförvaltningen har inte gjort en konsekvensanalys, och vi har andra förslag på besparingar på icke lagstadgade verksamheter, skriver Eva Eriksson och Maria Leifland.

Texten uppdateras.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Partiet om landsbygdsskolorna: ”Kommer aldrig gå med på nedläggning”

Tidigare, mycket engagerade, inlägg visar tydligt landsbygdsskolorna är grunden för en levande landsbygd. Centern är det parti som konsekvent och långsiktigt verkar för en levande landsbygd, medan andra partiet gärna pratar om det.

För att förtydliga att göra om skola till F-3 är att likställa med nedläggning på sikt . Nu får vi se om man står på sig.

Alltid kärnverksamhet först!
Ingenting annat planerad eller byggs med skattepengar!!

Ska en politisk vilde som är invald av en ohelig allians få lov att köra utan nämndebeslut?
Dessutom i en nämnd som fått en allvarlig revisionsanmärkning för dålig rutin och ekonomiskt kunnighet.
Det här känns inte trovärdigt att gå ut med innan det ens varit uppe i nämnden.

Detta känns mer som en maktmarkering när det handlar om så lite pengar i kommunens budget. Jag tycker självklart att man ska spara men på rätt saker , inte på vård, skola och omsorg.

De säger sig spara runt fem miljoner om året på att stänga Gällaryds skola. Sätt det i perspektiv till att en eventuell arena beräknas kosta 250–300 miljoner i investeringskostnader- Sedan tillkommer ett antal miljoner i driftskostnader per år. Jag har absolut inget emot idrott eller egentligen arenor, men först måste kommunen sköta sina lagstadgade uppgifter och finns det sedan pengar över så är det fritt fram tänker jag för arenor, äventyrsbad etcetera.

Detta är så slappt och föraktfullt mot 45 procent av kommunens befolkning: vi som faktiskt inte bor i Värnamo tätort, vi som också betalar skatt och det vi får tillbaka från våra skattepengar till kommunen är just skola och omsorg för våra barn.
I ena stunden är det levande landsbygd som gäller, matproduktion och krisberedskap och i nästa stund väljer man att försöka ta död på landsbygden genom att ta bort navet i vår by, nämligen skolan, det som gör att folk väljer att leva och bo här och det som gör våra gårdar och hus attraktiva .

Är det så här det får gå till i en kommun blir man ju helt mörkrädd. Det kan inte vara rimligt.

Nu är det faktiskt hög tid för alla att använda er röst och stå upp för barnen och landsbygden och se till att inte skolan i Bor blir helt proppfull, vilket inte är optimalt för någon och att Gällaryd får fortsätta att leva och blomstra.

Kommentarsfunktionen är stängd